ȘCOALA PRIMARĂ HELIKON-BUCUREȘTI

Pentru că ne-ați trimis deja multe întrebări despre înscrierea copiilor în anul următor la Școala Primară Helikon-București, iată câteva lămuriri, pe scurt:

   • Școala a primit autorizarea Ministerului Educației;
   • Funcționăm în sediul din str. General Berthelot, nr 25, în sectorul 1. 
   • școala urmează Programele școlare naționale și respectă structura anului școlar recomandat de Minister;
   • Programul zilnic acoperă intervalul 8.00 – 18.00;
   • Obiectivele noastre urmăresc excelența academică, atenția mare pentru ritmul și potențialul fiecărui copil, reguli clare de conviețuire și comunicare, spațiu pentru gândire, creativitate și autonomie personală;
   • școala desfășoară programe de monitorizare permanentă a progresului copiilor și întâlniri lunare de feed-back cu fiecare familie;
   • ne axăm pe dezvoltarea socială a copiilor, dincolo de orele de clasă. Fiecare copil își va descoperi rolul său în grup și va veni la școală cu plăcerea de a contribui la ceva anume, dincolo de creșterea școlară clasică: târguri de idei, festivaluri de invenții, programe artistice, expoziții, voluntariat etc;
   • școala primară nu are activități opționale sau un evantai de cluburi la alegere; toți copiii ”vor fi trecuți” prin toate ariile importante de dezvoltare la această vârstă, urmând ca ”specializarea și selecția” să se facă odată cu dezvoltarea ciclului gimnazial; toți elevii participă la programe de Arte, Muzică, Limbi străine, Sport/Dans, IT, Bibliotecă, Dezvoltare emoțională, Teatru; Limbile străine studiate în regim zilnic sunt Engleza, Germana și Franceza;
   • nu există o ofertă modulară de preț și activități; Tot programul va costa 6600 Euro/ an (fără mese) la care se adauga taxa de inscriere de 600 euro- taxa nereturnabila. Copiii vor beneficia de toată garnitura de servicii: consilier, psiholog, asistență medicală, supraveghetori cu rol pastoral pentru activitățile de masă și joc liber.)

Pentru anul școlar 2021-2022, înscrierile la clasa pregătitoare se pot face conform următoarelor etape:

Pasul 1: Completați următorul link: https://forms.gle/asBFsBJbSjTWWMwEA

 Vă aducem la cunostință că numarul de locuri este limitat, prioritate avănd copiii care sunt deja înscriși în programul pentru preșcolari Helikon.

Pasul 2. După ce vom ști exact numarul de locuri disponibile, cel mai probabil, in luna martie, vom transmite mailul cu informații suplimentare despre contractul de școlarizare, programul orientativ al școlii și sistemul de plată, pe care vă rugăm să le parcurgeți cu atenție.

Pasul 3. Dacă rămâneți interesați, veti reveni către noi completând un alt link- pe care il vom transmite in pasul nr 2, reconfirmând ferm menținerea interesului pentru înscrierea copilului la școala noastră. (termen limită: 15 martie)

Pasul 4. Noile confirmări la linkul nr 2 pe care il veti primi pe email, se vor solda cu o invitație la o sesiune video live cu Oana Moraru – în timpul căreia veți afla toate detaliile despre programul nostru și veți putea adresa întrebări pentru alte lămuriri suplimentare (15-17 martie).

Pasul 5. După sesiunea video de informare și dialog, copiii rămași vor fi invitați la întâlniri individuale – video sau direct la sediul nostru, pentru un interviu scurt unu la unu. (18-25 martie)

Pasul 6. Confirmarea înscrierii se va face dupa achitarea taxei de inscriere - taxa nereturnabila.

 

În privința cererilor de înscriere  la clasele I-IV, numărul de locuri la fiecare clasă este foarte mic – max. 1-2 elevi, grupele fiind deja formate.  Acestea se pot face direct la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmând să revenim noi către fiecare dintre dvs. cu lămuriri despre posibilitatea de înscriere.

Mulțumim pentru răbdare și înțelegere!