Ce e de făcut ca să nu mai pierd timp preţios pentru copilul meu?

1. Vă propunem această platformă – ”Vocea Părinților” – susținută de toți părinții care doresc să vină alături de noi și de Asociația pentru Educație ”Helikon”, o organizație non-profit care promovează de 5 ani modele de bune practici în educația românească.  Acesta este un loc unde putem să alcătuim un manifest pentru ce ne dorim pentru copiii noştri.

2. „Vocea Părinţilor” va fi aşadar o trambulină de lansare în spaţiul public a unor sintagme clare despre câteva principii de bază în educaţia copiilor:„Vreau lecţii care contează și practic! Vreau profesori – modele morale pentru copilul meu! Vreau teste care măsoară gândirea, nu memoria! Vreau sprijin şi înţelegere pentru ritmul şi nevoile copilului meu! Vreau şanse egale pentru copilul meu! Vreau să am un cuvânt de spus în şcoala copilului meu!”

3. „Vocea Părinţilor” nu e o pretenţie adresată profesorilor, nici un act de superioritate.  Cererile lor nu pot fi de tipul intervenţiilor invazive în actul didactic. Ele râmân simple, de factură umană şi ca premise elementare ale dezvoltării: nu abuzurilor emoţionale, nu agresivităţii, nu ierarhizării copiilor, nu traficului de note şi influenţă, da sprijinului, da respectului, da recunoaşterii naturii unice a fiecărui individ, da încurajării şi creşterii încrederii în sine, indiferent de potenţialul academic al fiecăruia.

Pentru părintele marginalizat la şedinţe sau pentru profesorul creativ împins în colţul cancelariei, „Vocea Părinţilor” va fi un manifest de suflet şi valori care poate să alunge însingurarea şi să dea speranţe oamenilor că mai sunt şanse chiar acum şi aici pentru copiii noştri.

Cum să te implici concret?

Scrie-ne povestea ta, sugestii, păreri și propuneri concrete pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Scrie-ne comentarii direct, pe pagină, la articolele noastre! Promovează, în școala copilului tău, prin asociațiile de părinți sau consiliile consultative ale părinților, valorile educației de calitate! Fii un mesager al schimbării! Caută sprijin și parteneri în noi pentru medierea discuțiilor din școala  copilului tău! Completează și trimite-ne ACEST formular, în semn de adeziune și participare activă la comunitatea ”Vocea Părinților”!

Cele mai interesante intervenții vor fi publicate aici și supuse dezbaterilor voastre. Împreună putem aduna materiale de calitate, povești semnificative și gânduri de valoare pentru copiii noștri.