AGENȚIA PENTRU MENTORAT EDUCAȚIONAL ”HELIKON” – ”Școală pentru școală!”

Obiectivele agenției noastre – ale echipei de profesori, educatori, psihologi și pedagogi Helikon vizează diseminarea celor mai bune practici educaționale în țară și, implicit, sprijinirea reformării sistemului nostru de învățământ prin activități de mentorat cu profesori, părinți și copii.

Agenția este o expresie practică a activității Asociației pentru Educație Helikon care are deja în desfășurare proiecte mai ample:

 • Școala Helikon cu niveluri autorizate și acreditate: preșcolar, primar, gimnazial și liceal – https://www.facebook.com/helikonschool?fref=ts
 • Clubul de vară pentru copii și tineri – un program de voluntariat ”Copii pentru copii” – https://www.facebook.com/Clubpentrucopiisitineri?fref=ts
 • Activități de parteneriat și consultanță educațională cu alte unități de învățământ privat aflate în proces de autorizare și acreditare – cursuri de formare și schimburi de experiență – http://www.helikonedu.ro
 • Școala părinților în Călărași;
 • Vocea Părinților – o platformă online care adună povești din școala românească și oferă soluții părinților aflați în dificultate de relație cu aceasta –http://voceaparintilor.ro

mentorat educational

În noul nostru sediu din București, ne propunem să venim în sprijinul comunității educaționale românești cu următoarele tipuri de activități:

 1. Cursuri de consiliere a profesorilor debutanți în spiritul pedagogiilor inteligente și al conceptului de învățare vizibilă. Venim în întâmpinarea profesorilor care au dificultăți de organizare și motivare a clasei, de planificare și măsurare, de modelare a conținuturilor în spirit relevant și atrăgător pentru copii. Ne folosim de experiența profesorilor noștri la clasă ca să transmitem partenerilor noștri interesați idei și modele bune de activitate. Îi însoțim ulterior pe tot parcursul activității lor cu sfaturi și sugestii ori de câte ori aceștia au nevoie.
 2. Cursuri de consiliere a echipelor de profesori și educatori din sistemul de învățământ privat. Punem la dispoziția partenerilor noștri experiența noastră de școală care a dezvoltat toate ciclurile de învățământ preuniversitar – sistemul nostru de design curricular, modelele noastre de motivare a elevilor, comunicare cu părinții, evaluare formativă, proiecte interdisciplinare, modalități de abordare a copiilor cu dificultăți în învățare, programe de accelerare și excelență.
 3. Cursuri de sprijin parental – derulăm întâlniri pe teme de interes pentru părinți, în special pe acelea care vizează legătura directă cu școala, sprijinul ideal de acasă pentru succesul școlar, managementul temelor și al învățării autonome.
 4. Cursuri de consiliere a copiilor – programe de observare și evaluare a progresului școlar, programe de încurajare a încrederii în sine,  a eficienței personale și a autonomiei în învățare, cursuri pentru preșcolari și școlari pentru stimularea creativității și a gândirii critice.
 5. Întâlniri individuale cu familiile – consultanță privind dificultățile de adaptare școlară, de orientare și selecție a celor mai potrivite școli, probleme legate de managementul timpului și al temelor pentru acasă.
 6. Activități de diseminare a unor proiecte sau unități școlare de calitate, a educatorilor care reprezintă un model de profesionalism, a programelor care contribuie la reformarea educației în România.
 7. Sprijinirea comunității ”Vocea Părinților” cu soluții, idei și parteneri din diferite domenii profesionale, capabili să consilieze sau să orienteze familiile în situații dificile de relaționare cu școala.

Echipa noastră:

 • Oana Moraru – fondator și manager Școala Helikon, consultant educațional, învățător și profesor, 20 de ani experiență în învățământul privat și public;
 • Constantin Lomaca – șef de catedră de Științe și Director de curriculum în Sydney, Australia; șef de departament Științe la Franconian International School în Ernlangen, Germania ;
 • Echipa de educatoare și profesori Helikon – tineri inspirați și formați în spiritul pedagogiilor inteligente;
 • Psihologi și psiho-pedagogi Helikon;