Grădinița 2.0: Conectare și empatie în educația timpurie, conferință online despre importanța conectării dintre educatori și părinți

Conferința Grădinița 2.0: Conectare și empatie în educația timpurie va avea loc pe 22 octombrie, online, pe platforma Zoom, de la ora 16:30. Experți și lideri din domeniul educației precum Oana Moșoiu, Mirela Horumbă și Valentina Secară vor vorbi în cadrul evenimentului. Conferința, aflată la a treia ediție, este dedicată profesorilor, educatorilor, părinților și tuturor celor implicați în procesul educațional și interesați de modul în care tehnologia poate susține dezvoltarea educației și implicit a societății în ansamblu. Organizatorul evenimentului este Kinderpedia, soluția completă de comunicare și management pentru educație. Participarea este gratuită și înscrierea se face urmând acest link: http://bit.ly/gradinita20_3.

Educația s-a transformat. La fel și relația părinților cu grădinița. Dar nevoile de informare, conectare, colaborare sunt încă acolo - poate mai puternice ca niciodată. Conferința GRĂDINIȚA 2.0: Conectare și empatie în educația timpurie aduce în discuție importanța implicării părinților în educația copiilor și impactul major pe care îl poate avea pentru dezvoltarea celor mici o colaborare strânsă și consecventă între dascăli și părinți. Evenimentul punctează, de asemenea, rolul tehnologiei în educația timpurie, în special în contextul actual, în care digitalizarea joacă un rol tot mai mare în educație.

Oana Moșoiu, Mirela Horumbă și Valentina Secară vor vorbi în cadrul evenimentului

GRĂDINIȚA 2.0: Conectare și Empatie în Educația Timpurie aduce pe aceeași scenă trei experți respectați, care vor răspunde la trei mari întrebări - Ce comunicăm cu familia? De ce comunicăm cu familia? Cum comunicăm cu familia?

Oana Moșoiu, Lector universitar, doctor în Științele Educației  Facultatea de Psihologie și Științele Educației, trainer și expert în educație, formare și evaluare, va aborda subiectul comunicării între grădiniță și familie, în funcție de nevoile de comunicare și scenariul de învățare, precum și ce rol are tehnologia în acest proces.

Mirela Horumbă, Psiholog și psihoterapeut, Antrenor de bună stare, va vorbi despre motivația din spatele comunicării dintre grădiniță și familie, care sunt implicațiile lipsei de comunicare și ce oportunități sau limitări are tehnologia în această relație.

Valentina Secară, Fondatoare Acorns Nurseries va prezenta modalități de comunicare cu familia, mijloace practice prin care îi putem ține pe părinți aproape, indiferent de scenariul de învățare și în ce măsură poate ajuta tehnologia în conectarea cu părinții și copiii, în funcție de vârstă.

Kinderpedia, soluția completă de comunicare și management pentru educație este organizatorul conferinței. Platforma reunește toate instrumentele administrative necesare pentru buna desfășurare a orelor la clasă. De la check-in cu QR code pentru a face prezența elevilor, sau accesul instantaneu la orar, catalog și carnet de note, până la predarea video la distanță și modulul de teme sau mesageria rapidă, Kinderpedia furnizează infrastructura digitală pentru modernizarea sistemului de învățământ din România, precum și la nivel european. În plus, platforma oferă funcții de facturare automată, management financiar și plată online a taxelor școlii, prin integrarea cu sisteme de plată electronice.

Am creat seria de evenimente Grădinița 2.0 înainte ca pandemia să ne arunce în paradigma școlii sau grădiniței online pentru că am înțeles importanța crucială a comunicării între dascăl și familie, ca piloni de bază în formarea unui copil, mai ales în etapa educației timpurii.

Ca părinte, înțeleg că cel mai valoros dar pe care i-l pot face copilului meu este timpul petrecut împreună. Pentru ca acest timp să fie de calitate și cu rezultate durabile, cel mai important partener al meu este dascălul. Ca antreprenor în educație, aș vrea să ofer cât mai multor părinți darul comunicării cu grădinița și șansa de a contribui semnificativ la viitorul copiilor lor. a declarat Evelina Necula, Co-fondatoare Kinderpedia

 

Partenerii media ai evenimentului sunt:  Radio Itsy BitsyTotul despre mameDepici.ro,  Prescolar.roRomânia Pozitivă, Vocea ParintilorRevista Psychologies.

 

Despre Kinderpedia

Kinderpedia este o soluție completă de comunicare și management dedicată educației, ce reflectă viziunea celor trei fondatori, Daniel Rogoz, Evelina Necula și Valentin Ilea de a transforma educația prin optimizarea proceselor administrative și plasarea colaborării între dascăl și părinte în centrul actului educațional. Kinderpedia s-a născut în 2015, în urma unei finanțări europene de 135,000 de euro. Astăzi, investițiile în platforma totalizează aproape un milion de euro.

Între modulele Kinderpedia se numără: managementul copiilor și al familiilor, managementul grupelor, orarul de activități, calendarul de  evenimente, meniul săptămânal, check-în pe baza de QR code, catalogul, predarea video la distanță, carnetul de note, modulul de teme, mesageria rapidă, înscrierea și planificarea capacității, managementul personalului, cronologie zilnică și raportare, observații individuale pentru fiecare activitate, galerie foto și video, notificări push personalizabile pe aplicația mobilă, registrul medical al copiilor, modul de chestionare, modul de newsletter, stocarea de documente în cloud, managementul mai multor locații, rapoarte personalizate, prognoza veniturilor, facturarea automată, plăți online, în aplicație.