TABĂRA DE VARĂ

TABĂRA DE VARĂ de la SNAGOV

Revenim cu vești despre tabăra de vară organizată anual de școala noastră. De trei ani, Tabăra de vară Helikon ”s-a așezat la casa ei”, într-un colț de pădure și lac, la Snagov.

Anul trecut am avut a doua ediție de tabără aici, cu 6 serii distincte de copii și cu un total de aprox. 200 de participanți.

Suntem într-un spațiu de poveste, înconjurat de pădure, acces direct, din curte, la lac și teren de peste 2000 mp.  Am amenajat ponton, teren de sport, piscină în aer liber, traseu sportiv, căsuță în copac etc. Casa are trei niveluri, open space, cu paturi suprapuse, cu terase mari și răcoroase pentru activități la mese, în aer liber. Putem acomoda  grupuri omogene de vârstă, câte 35-38 de copii pe fiecare sesiune.

Începem  și anul acesta din iunie, cu 6 sesiuni diferite.

CUM ARATĂ PROGRAMUL?

 • Două serii de ateliere, dimineață și după-amiază, pe sistemul rotației grupelor de copii între stații de activitate: caiac, cursuri de înot, biking, orientare în pădure, pescuit, cursuri de dans, traseuri sportive de tip parcour, muzică, pictură, lectură.
 • Fiecare zi va conține un atelier de lectură ghidată pe un text scurt, tip ”pildă” sau istorioară despre puterea de a ne descoperi pe sine, de a face drumul mereu înăuntru, pentru control și echilibru emoțional și moral.
 • Fiecare zi conține și un atelier de explorare a pădurii, cu informații despre acest habitat.

8.30 – 9.00 ÎNVIORARE ȘI PREGĂTIRE PENTRU MICUL-DEJUN

9.00 – 9.30 Micul-dejun

9.30 – 10.00 Ordinea în camere și organizarea materialelor

10.00 – 12.30 PROGRAMUL DIMINEȚII

              Copiii sunt împărțiți în grupe și ajung, prin rotație, la toate activitățile, zilnic.

 1. CAIAC (cu ieșire pe lac, în fiecare zi, în grupe de 6 copii; fiecare are caiacul propriu, iar grupa este însoțită de doi profesori)
 2. PISCINĂ (cu lecții de înot și jocuri conduse de profesor)
 3. SPORTURI LIBERE – ping-pong, badminton, trambulină, căsuța din copac și tiroliană
 4. PICTURĂ/ATELIER TÂMPLĂRIE (pictură murală și construcții în lemn)

                                                                       

12.20 – 13.00 Joc liber și pregătire pentru masa de prânz

13.00 – 13.45 Masa de prânz

13.45 – 15.30 Odihnă în interior (casa este răcoroasă, cu terase mari pentru jocuri  de masă, la umbră)

16.00 – 18.30 PROGRAMUL DUPĂ-AMIEZII (copiii ajung prin rotație la toate activitățile, zilnic)

 1. LECTURĂ
 2. PARCOUR (mers în echilibru, cățărat, sărit)
 3. DANS (trupă de dans tematic)
 4. MUZICĂ (tobe și vocal)

18.30 – 19.00 Joc liber

19.00 – 19.40 Masa de seară

19.40 – 21.00 PISCINĂ, JOC LIBER, BIKING, DRUMEȚII ÎN PĂDURE

21.00 – 22.00 SEARĂ DE FILM, ALTERNATĂ CU DISCO BY THE POOL

Serile sunt pline de provocări tematice, cu dans, costume, vânătoare de comori, pool party și probe de improvizație. Fiecare echipă adună împreună un punctaj pentru Campionatul Taberei – obținut prin colaborare la probe sportive, trupa muzicală, proiectul plastic etc.

CUI SE ADRESEAZĂ PROGRAMUL?

Programul se adresează copiilor de la 7 la 14 ani care nu au dificultăți de adaptare socio-emoțională și nici restricții pentru activități sportive. Fiecare sesiune este dedicată unui palier de vârste.

Fiecare sesiune presupune 6 nopți (intrare cu prânzul și ieșire cu micul-dejun). Grupurile de copii sunt preluate și aduse înapoi, cu transport din București, de la sediul școlii noastre.

Părinții primesc acasă, pe telefon, în timp real, fotografii, filme și explicații despre ce se întâmplă zilnic. La telefon, acasă, copiii vorbesc o singură dată cu familiile, pe tot parcursul sejurului.

Contactul familiei cu monitorii copilului (fiecare grup de 5 copii are un monitor anume desemnat pentru grija îndeaproape și comunicarea directă cu familie, când este nevoie). Eu – Oana Moraru – locuiesc în tabără, sunt prezentă permanent, la toate sesiunile și grupele.

La întoarcere, în București, părinții primesc o evaluare scrisă pentru fiecare copil – după un sistem de feed-back care vizează criterii de dezvoltare socio-emoțională, academică și fizică.

CUM SE FACE ÎNSCRIEREA?

Taxa de participare: 4000 lei. Asigurăm transportul din București.

Pasul 1: Completați linkul, urmărind cu atenție perioadele și vârstele recomandate pentru fiecare perioadă.

https://forms.gle/sDqfhESqau62gbWN7

Pasul 2 Primiți, în 2-3 zile, confirmarea pe mail, din partea școlii, cu factura. După achitarea facturii, primiți o scrisoare de informare legată de recomandări pentru bagajele copiilor și alte explicații despre program.

Tabăra este întâi oferită elevilor noștri. Locurile neocupate se completează cu elevii altor școli. Vom prelua înscrierile în ordinea lor cronologică.

Atenție: înscrieți copilul cu atenție la vârsta recomandată.

Mulțumim și vă așteptăm!

Oana Moraru